Τα Άρθρα μας

Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλετε την απόφαση για αλλαγή καριέρας!

WORK 4 INSURANCE, ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΑΡΙΕΡΑ

Η ζωή δεν ήταν ποτέ εύκολη ούτε και οι αλλαγές σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Ειδικά, όσον αφορά στην αλλαγή καριέρας, ακόμα και στις καλύτερες εποχές, που υπήρχε αφθονία εργασιών και δυνατοτήτων, πάντα υπήρχε η εσωτερική αμφιβολία και η αντίσταση των γύρω ανθρώπων σε κάθε αλλαγή.

Σας έχει τύχει ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή σας να έχετε μία σημαντική καριέρα, να εκμυστηρευτείτε σε κάποιον δικό σας ότι θέλετε να την αφήσετε για κάτι άλλο που ονειρεύεστε και να σας πει “Τι ωραία ιδέα, κάντο αμέσως;”. Αν σας έχει τύχει, ανήκετε μάλλον στις εξαιρέσεις και στους τυχερούς.

Η διαφορά με τη σημερινή εποχή είναι ότι πραγματικά δεν ξέρουμε όχι μόνο τι ξημερώνει αύριο, αλλά ούτε καν τι θα γίνει την επόμενη στιγμή. 

Για πρώτη φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνονται οδηγίες που ακολουθούν όλοι οι πολίτες μαζικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 Για πρώτη φορά βιώνουμε καθολικό lockdown της οικονομίας, φοράμε μάσκες, μένουμε στο σπίτι, με δικαίωμα ελάχιστων συναντήσεων, αποφεύγουμε τις χειραψίες, τα φιλιά και τις αγκαλιές, ό, τι μας κάνει δηλαδή πιο ανθρώπινους στις επαφές μας.

Για πρώτη φορά ζούμε συνθήκες τόσο πρωτόγνωρες, με την ανεργία να σκαρφαλώνει απότομα σε αδιανόητα επίπεδα και το φόβο για τη ζωή μας να ανάβει κόκκινο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο που πριν εμφανιστεί η ανάγκη της πρώτης καραντίνας, ετοιμάζονταν να κάνουν νέα ανοίγματα και μετά ήρθε το χάος, ο πανικός, ο φόβος, η συνεχής ανασφάλεια και το πρόβλημα είναι ότι κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει αυτή η πραγματικότητα που μοιάζει με εφιάλτη. 

Μπορεί αυτή να είναι πλέον η νέα μας “κανονικότητα”, μπορεί από εδώ και πέρα τα lockdowns να επιβάλλονται ανά καιρούς, μπορεί οι πανδημίες να είναι το μέλλον μας.

Άρα, τι πρέπει να κάνουμε; 

Να πάψουμε να ονειρευόμαστε; Να πάψουμε να τολμάμε;

Να σταματήσουμε κάθε δράση και να παραμείνουμε φοβισμένοι, κλεισμένοι, απομονωμένοι;

Πιστεύουμε ότι όπως κάθε εποχή, έτσι η τωρινή, χρειάζεται το όνειρο, όπως και το οργανωμένο πλάνο. 

Αν νιώθετε δυστυχείς σε αυτό που κάνετε, και την προσωπικότητα και τα έσοδά σας να συνθλίβονται:

ξεκινήστε τώρα,

 τολμήστε να κοιτάξετε γύρω σας με ψύχραιμη ματιά, χρησιμοποιήστε το στάσιμο χρόνο της καραντίνας, για να αξιολογήσετε τις δυνατότητές σας και την εκπαίδευση που πρέπει να πάρετε ανάλογα με την επιλογή σας, κάντε την απαιτούμενη έρευνα αγοράς, συγκεντρώστε κάποια χρήματα για την αρχική δύσκολη περίοδο, οργανωθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ώστε όταν η δική σας στιγμή και η ευκαιρία συναντηθούν, να είστε έτοιμοι.

Είναι παράξενο, αλλά ισχύει!

Μερικές φορές, το άλμα πίστης είναι πιο ασφαλές από την τρομοκρατημένη αδράνεια.

Αν θέλετε να κάνετε αλλαγή καριέρας με ασφάλεια, πατήστε ΕΔΩ

Ανακαλύψτε τις προκλήσεις και τα οφέλη να δουλεύετε για ένα συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο, που προσφέρει την ασφάλεια που ζητάει, περισσότερο από ποτέ, όλος ο κόσμος ΕΔΩ