Τα Άρθρα μας

Μυστικά που βελτιώνουν την υγεία σας

ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μας! Κανείς δεν θα διαφωνήσει σε αυτή την αρχή. Πολλά ορίζουν την πορεία της υγείας μας: τα γονίδιά μας, οι συνήθειές μας, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

Θα μείνουμε στο τελευταίο. Συχνά ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο οι συνθήκες που προκαλούν προβλήματα στην υγεία μας. Ξεχνάμε τη δύναμη των συναισθημάτων στο σώμα μας.

Τα συναισθήματα κατακλύζουν το σώμα μας και το γεμίζουν με χαρά ή με λύπη. Αν η λύπη και το στρες επικρατούν, το σώμα συσσωρεύει μπλοκαρίσματα και τοξίνες, που μετατρέπονται σε ασθένειες, περαστικές ή μακροχρόνιες.

Έχουμε πάντα την επιλογή να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο. Μπορούμε να διαλέξουμε το φως, ακόμα και στο σκοτάδι.

Σήμερα θα μιλήσουμε για κάποια μικρά μυστικά ευτυχίας, που εάν τα κάνετε συνήθεια στη ζωή σας, θα νιώσετε το σώμα σας ανάλαφρο και δυνατό.

 

Γέλιο

Το γέλιο μπορεί να συγκριθεί με μισή ώρα γυμναστικής τρεις φορές την εβδομάδα, τόσο καλό κάνει στην καρδιά.  Το ξέρετε ότι κάθε φορά που γελάτε, ο εγκέφαλος εκκρίνει ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας, ενώ το ανοσοποιητικό σας σύστημα δυναμώνει; Εννοείται ότι η ψυχική σας διάθεση βελτιώνεται και νιώθετε πιο θετικοί να αντιμετωπίσετε καθετί εύκολο ή δύσκολο στη ζωή.

 

Αγκαλιά

Όταν αγκαλιάζετε κάποιον για περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα και νιώθετε αυτή την αίσθηση της τρυφερότητας, της εγγύτητας και της ασφάλειας εκκρίνεται στο σώμα σας ωκυτοκίνη ή οξυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης. Πέραν του ότι αυξάνει την αυτοεκτίμησή σας και την εμπιστοσύνη σας στους άλλους, αυξάνει τα ποσοστά του οξυγόνου στο  αίμα, βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς, ανακουφίζει τον πόνο.

Οραματισμός

Λένε ότι για να γίνει κάτι καλό στη ζωή μας, πρέπει πρώτα να το σκεφτούμε. Φτιάξτε τη δική σας μικρή γωνιά στο σπίτι και βρείτε δέκα λεπτά την ημέρα, αρκούν. Ηρεμήστε το σώμα σας, κλείστε τα μάτια σας και αδειάστε πρώτα το μυαλό σας, παίρνοντας βαθιές ανάσες, εισπνοές – εκπνοές. Φανταστείτε το σώμα σας να λούζεται από ένα φως ευεργετικό και νιώστε τη δύναμη σε κάθε κύτταρο του. Οραματιστείτε τον εαυτό σας να κινείται άνετα μες στην ημέρα, να λύνει εύκολα τυχόν προβλήματα, να νιώθει αυτοπεποίθηση. Το σώμα σας έχει ήδη εγγράψει τη δύναμη που του δώσατε. Υπάρχει καλύτερη αρχή για μία ιδανική μέρα;

 

Χαρούμενα μυστικά που εάν τα βάλετε στη ζωή σας – σας το εγγυόμαστε- θα βελτιώσουν δραστικά την υγεία σας.

Ευχάριστα διαλείμματα, που θα ικανοποιήσουν την καθημερινή ανάγκη σας για χαρά και ασφάλεια. Ανακαλύψτε το μυστικό της ευτυχίας. Βρίσκεται μέσα σας.

Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί γι’ αυτό!