Τα Άρθρα μας

Ελεύθερος Επαγγελματίας ή Ελεύθερος σε μία ομάδα;

ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του προσωπικά χαρακτηριστικά στη ζωή και στη δουλειά του.

Κάποιοι έχουν γεννηθεί καλλιτέχνες, άλλοι αρχηγοί, κάποιοι προτιμούν να έχουν τη δική τους επιχείρηση και άλλοι προτιμούν να δουλεύουν σε μία επιχείρηση κ.ά.

Το θέμα είναι να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και να ακολουθούμε αυτό που ταιριάζει στη δική μας ιδιοσυγκρασία, άρα να βρίσκουμε τον κατάλληλο για εμάς προσανατολισμό, που θα μας κάνει πιο εναρμονισμένους και επιτυχημένους στην επαγγελματική μας ζωή.

Η δουλειά μας σημαίνει τόσα πολλά για εμάς και κατέχει το περισσότερο ποσοστό χρόνου στη ζωή μας, οπότε αξίζει να σκεφτούμε σε κάθε περίπτωση τι είναι αυτό που ζητάμε και πώς θα το βρούμε.

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που αναζητάτε τώρα μία εργασία, αλλά είστε και νιώθετε αυτό που λέμε «ελεύθερο πουλί», αυτό το άρθρο απευθύνεται κυρίως σε εσάς.

Αν είναι σημαντικό για εσάς:

  • να δουλεύετε με τους δικούς σας ρυθμούς
  • να έχετε το δικό σας τρόπο επικοινωνίας
  • να βάζετε τους δικούς σας στόχους και να κινείστε βάσει αυτών
  • να διεκδικείτε και να κερδίζετε τα χρήματα που χρειάζεστε, βάσει των αναγκών σας

τότε σίγουρα εκτιμάτε ιδιαίτερα την ανεξαρτησία σας και σας ταιριάζει να δουλεύετε ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Πόσο εύκολο, όμως, είναι αυτό στη δύσκολη εποχή που διανύουμε;

Ως ελεύθερος επαγγελματίας θα αντιμετωπίσετε πρωτόγνωρες προκλήσεις, τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσετε εντελώς μόνος / η, χωρίς να ξέρετε αν τελικά θα τα καταφέρετε. Θα πρέπει να παίρνετε μόνοι  σας κάθε απόφαση και το βάρος αυτής. 

Ειδικά τώρα, που δυστυχώς, τουλάχιστον για μεγάλα διαστήματα, εντελώς απρόβλεπτα, «αφανίζονται» ολόκληροι κλάδοι, π.χ. στον πολιτισμό και τον τουρισμό, που δεν ξέρουν πότε και αν θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν «κανονικά» ξανά.

Σκεφτείτε, λοιπόν, διαφορετικά.

Σκεφτείτε να έχετε τη δυνατότητα να νιώθετε ελεύθερος, αλλά ταυτόχρονα να απολαμβάνετε την κάλυψη μίας δυνατής ομάδας.

Όπως θα είστε, αν επιθυμήσετε να κάνετε το βήμα για να γίνετε ασφαλιστικός πράκτορας.

Σκεφτείτε το. Αναζητήστε το. Γνωρίστε την ομάδα. Δείτε τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει μία τέτοια κατεύθυνση, ειδικά τώρα που όλοι οι άνθρωποι, ανεξαιρέτως, στον πλανήτη, αναζητούν την ασφάλεια.

Αν αναζητάτε μία νέα καριέρα, σκεφτείτε ελεύθερα, βάσει των επιθυμιών και των αναγκών σας, αλλά και έξυπνα, βάσει της εποχής. Ονειρευτείτε ρεαλιστικά… και σκεφτείτε μας!