Τα Άρθρα μας

6 τρόποι για ένα ευχάριστο ξύπνημα!

ΕΥ ΖΗΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Είναι 06:30 το πρωί, χειμώνας, κάνει κρύο και το ξυπνητήρι χτυπάει και ακούγεται σαν μαρτύριο στα αυτιά μας. Νιώθετε την επιθυμία να ξανακλείσετε τα μάτια σας, έστω για δέκα λεπτά ακόμα, να χουζουρέψετε λίγο κάτω από την ασφάλεια των  ζεστών παπλωμάτων σας, να αγνοήσετε το ξυπνητήρι που από το όνειρο σας «φέρνει πίσω» στην ψυχρή πραγματικότητα του πρωινού ξυπνήματος.

Μην το σκέφτεστε άλλο! Διαβάστε 6 απλούς τρόπους, με τους οποίους το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει πιο ευχάριστο χειμώνα – καλοκαίρι!

  • Κοιμηθείτε νωρίς. Απλό, αλλά βασικό. Καταλαβαίνουμε ότι είχε μία ωραία ταινία αργά χθες αργά στην τηλεόραση και ότι θέλετε πού και πού να βγαίνετε έξω και τις καθημερινές. Βάζοντας, όμως, ως πρόγραμμα το να κοιμάστε νωρίς, θα απολαμβάνετε πλήρη ύπνο και θα ξυπνάτε κάθε πρωί πολύ ευκολότερα και με περισσότερη ενέργεια για όλη τη μέρα.
  • Χτυπάει το ξυπνητήρι και ακούγεται σαν μαρτύριο; Τι θα λέγατε να μετριάσετε το μαρτύριο, διαλέγοντας ένα αγαπημένο σας τραγούδι; Δώστε στο πρωινό σας ξύπνημα προσωπικό ρυθμό με μία μουσική επιλογή που θα ακούγεται αρκετά πιο ευχάριστα στα αυτιά σας!
  • Αφήστε ανοιχτά τα παντζούρια το βράδυ, ώστε το πρωί να μπει το φυσικό φως, όσο υπάρχει το χειμώνα και περισσότερο το καλοκαίρι, μέσα στο δωμάτιό σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανοίξετε τα μάτια σας πιο εύκολα, από το ξυπνήσετε μέσα στο κατασκόταδο του δωματίου σας, που σας απομονώνει από την εξωτερική πραγματικότητα.
  • Κάντε πιο εύκολο το πρωινό σας, επιλέγοντας τα ρούχα που θα φορέσετε από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι, τουλάχιστον, και δεν θα έχετε πολλά να σκεφτείτε το πρωί και στυλ θα έχετε όλη μέρα!
  • Δημιουργήστε μία πρωινή ιεροτελεστία! Δείτε αλλιώς τον ελεύθερο χρόνο προτού να πάτε στη δουλειά σας.  Απολαύστε ένα αναζωογονητικό ντουζ, πάρτε ένα καλύτερο πρωινό, ενημερωθείτε για δέκα λεπτά για το τι συμβαίνει στον κόσμο,  βάλτε οτιδήποτε στο πρωινό πρόγραμμα που σας εμπνέει και σας φτιάχνει τη διάθεση.
  • Δώστε ισχυρό κίνητρο στον εαυτό σας! Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα, με νέες ευκαιρίες και δυνατότητες! Κάντε αυτή τη σκέψη προσωπικό σας motto και θα «πετάγεστε» από το κρεβάτι σας, ανυπομονώντας να ξεκινήσετε τη νέα σας δημιουργική περιπέτεια!

Ξυπνήσατε, ξυπνήσατε; Καλή σας ημέρα!