Τα Άρθρα μας

Δύσκολα μαθήματα επιτυχίας

WORK 4 INSURANCE, ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΑΡΙΕΡΑ

Κάθε επαγγελματικός χώρος έχει τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν σε αυτόν. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πρότυπο σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν τον ίδιο χώρο.

Αυτό είναι θετικό, από μία άποψη. Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον για να μας εμπνεύσει και να μας καθοδηγήσει για να φτάσουμε στο στόχο μας.

Συχνά, όμως, η εικόνα που βλέπουμε, ειδικά στους επωνύμους, συνοψίζεται στα πλούτη που έχουν αποκτήσει και σε ένα γενικότερο υψηλό επίπεδο ευημερίας που χαρακτηρίζει. Άρα, κοιτάμε το τελικό, επιφανειακό αποτέλεσμα.

Σπάνια μπορούμε να δούμε, εκτός αν έχουμε την τύχη να δουλεύουμε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους που τους έφεραν σε αυτή τη θέση επιτυχίας:

 

  • Κλίση

 

Οι άνθρωποι που επιτυγχάνουν σε ένα επαγγελματικό χώρο, είναι οι άνθρωποι που έχουν ό, τι χρειάζεται για αυτόν, πριν καν τον ακολουθήσουν. Γι’ αυτό, είναι σημαντικός ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία. 

Γιατί, κάποια ταλέντα ή χαρίσματά μας μπορούν να μας οδηγήσουν σε μία πιο σωστή επιλογή εργασίας, που θα αναδεικνύει ακριβώς αυτά τα ταλέντα και θα κάνουν την πορεία μας, παρά τα όποια εμπόδια, πιο φυσική, πιο ταιριαστή στον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε.

 

  • Όραμα 

 

Το όραμα, η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας στο μέλλον λειτουργεί πάρα πολύ δυναμικά στις κινήσεις που κάνουμε σήμερα, ή αλλιώς μιλάμε απλά για φαντασίωση. 

Κάποιος, ο οποίος φτάνει πολύ ψηλά στον τομέα του, έχει πολύ πριν «δει» τον εαυτό του σε αυτή τη θέση, διατεθειμένος να κάνει ό, τι χρειάζεται για να φτάσει σε αυτή.  Άρα το όραμά του καθοδήγησε τις επιλογές του, ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο.

 

  • Υπομονή

 

Πολύ συχνά στην επίτευξη των επαγγελματικών μας στόχων και γενικότερα στη ζωή μας συμβαίνουν καθυστερήσεις, πράγματα που μας πάνε πίσω ή που μας αναγκάζουν να περιμένουμε. Αυτές οι περίοδοι δοκιμάζουν την υπομονή μας, που είναι απαραίτητη σε μεγάλο βαθμό, αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι σημαντικό.

 

  • Πείσμα

 

Δυστυχώς ή και ευτυχώς, ανάλογα πώς θα το δει κανείς κανενός η πορεία προς την επιτυχία δεν είναι σπαρμένη μόνο με ρόδα, αλλά και με τα αγκάθια τους. Πώς αντιδράει κάποιος στα δύσκολα; Παραιτείται εύκολα ή νιώθει ακόμα περισσότερο πείσμα; Ο πρώτος χάνει εκ των πραγμάτων, όχι μόνο σε αυτή την επιλογή, αλλά σε όποια άλλη επιλογή και αν κάνει. Ο δεύτερος κερδίζει εσωτερική δύναμη και μακροπρόθεσμη, σταθερή επιτυχία.

 

 

  • Αγάπη

 

Όλοι πρέπει να δουλέψουμε για να βγάλουμε τα προς ζην στη ζωή. Είναι πολύ τυχεροί, λοιπόν, οι άνθρωποι που δουλεύουν σε εργασίες που αγαπάνε, γιατί ζουν την επαγγελματική τους ζωή με περισσότερη εγρήγορση, ενδιαφέρον , πάθος… και τελικά επιτυχία!

 

 

  • Ευθύνη

 

Η ευθύνη είναι που κάνει πάνω από όλα έναν άνθρωπο επαγγελματία στον τομέα του. Το αίσθημα ευθύνης που νιώθει απέναντι στο όραμά του, στους συνεργάτες, στους πελάτες του. Ειδικά, αν έχουν να κάνουν με επαγγέλματα, που θεωρούνται λειτουργήματα, όπως αυτή του ασφαλιστικού πράκτορα. 

Όταν η δουλειά μας είναι να είμαστε κοντά σε κάποιον στα δύσκολα, για να του παρέχουμε όσα του έχουμε υποσχεθεί, δεν υπάρχει πισωγύρισμα, δεν υπάρχει δικαιολογία για τίποτα λιγότερο από αυτό. Μόνο με ακράδαντο αίσθημα ευθύνης, επιτυγχάνουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και την αναγνώριση των συναδέλφων μας στο χώρο. Μόνο έτσι αποτελούμε με τη σειρά μας πρότυπο ασφαλιστικού πράκτορα για όσους θέλουν να επιτύχουν στον ίδιο χώρο με εμάς.