Τα Άρθρα μας

10 & 1 ιδέες για Bucket list ή αλλιώς Your Life Fun List!

ΥΓΕΙΑ

Συνήθως, ακούμε τον όρο Bucket List και βλέπουμε την εφαρμογή του, ως μέρος κινηματογραφικού σεναρίου, όπου ο ήρωας μαθαίνει ότι έχει λίγο χρόνο ακόμα ζωής και σημειώνει όλα όσα θέλει οπωσδήποτε να κάνει, ώστε να «φύγει» χορτασμένος και ευχαριστημένος!

Όμως, μία Bucket List μπορεί να λειτουργήσει ως ένας πολύ ευχάριστος, διασκεδαστικός οδηγός, που θα δώσει νέο νόημα στη ζωή σας και θα σας ενθαρρύνει να κάνετε πολλά νέα και διασκεδαστικά πράγματα.

Δημιουργήστε τη, χωρίς να υπάρχει κάποια «απειλή», απλά για να περάσετε καλά και να έχετε μία ζωή πιο ενδιαφέρουσα και γεμάτη!

Εμείς σας δίνουμε 10+1 ιδέες, για να πάρετε μία… ιδέα! Αλλά, εσείς ξέρετε καλύτερα τι θα βάλετε στη δική σας Bucket List!

  1. Θέλετε να λέτε καλημέρα στα πορτογαλικά, στα ολλανδικά  ή στα ουαλικά; Ξεκινήστε την ξένη γλώσσα που θέλετε να μάθετε και θα νιώσετε τον εγκέφαλό σας να δημιουργεί νέα κύτταρα!
  2. Πάντα θέλατε να κάνετε ένα extreme sport, όπως bungee jumping, αλλά φοβόσασταν; Να θυμάστε ότι θα το κάνετε, έχοντας δίπλα σας έναν ειδικό, που θα πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα, για να ανέβει η αδρεναλίνη σας με απόλυτη ασφάλεια!
  3. Κάντε ένα ταξίδι, που θα σας αλλάξει τη φιλοσοφία ζωής.  Πού θα ονειρευόσασταν να πάτε; Στο Μάτσου Πίτσου, σε μία μικρή πόλη της Ισλανδίας ή σε κανένα μακρινό ορεινό χωριό της Ελλάδας, όπου θα ζήσετε για λίγο… σαν να έχετε πάρει τα βουνά, κυριολεκτικά;
  4. Νιώθετε έλλειψη εμπιστοσύνης στις σχέσεις σας; Γίνετε μέλος μίας ομάδας ορειβασίας, και δώστε νέα όρια στο πώς αισθάνεστε για τους άλλους, ειδικά όταν σας ενώνει το ίδιο σχοινί! 
  5. Ζηλεύετε αυτούς που κάνουν τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά εσείς κουράζεστε και από τη διαδρομή κρεβατοκάμαρα – κουζίνα; Βάλτε στόχο το μαραθώνιο μετά από δύο ή τρία χρόνια, αρχίστε να περπατάτε πιο πολύ, μετά να περπατάτε πιο γρήγορα, μετά να τρέχετε, αλλάξτε τη διατροφή σας και τις ώρες του ύπνου σας και δείτε τον εαυτό σας να διανύει τα χιλιόμετρα γεμάτοι δύναμη & ενέργεια, χαρούμενοι, ακόμα και αν φτάσετε τελευταίοι!
  6. Πάντα σας άρεσε αυτή η γυναίκα / ο άνδρας και ποτέ δεν μπορέσατε να κάνετε τίποτε για να τον / την πλησιάσετε; Ξεκινήστε με ένα γεια και ένα χαμόγελο! Εκφράστε τα αισθήματά σας και μπορεί αυτό να είναι η αρχή του πιο ωραίου ταξιδιού. Στη χειρότερη περίπτωση, δεν θα σας μείνουν απωθημένα!
  7. Σας γοητεύουν παιχνίδια, όπως το σκάκι, αλλά δεν θεωρείτε ότι δεν έχετε την αντίστοιχη στρατηγική σκέψη για να το μάθετε; Προσπαθήστε τουλάχιστον . Κάντε την κίνηση ματ, πηγαίνοντας σε ένα από τόσα στέκια των σκακιστών. 
  8. Πληγώσατε κάποιους ανθρώπους στο παρελθόν και νιώθετε ακόμα ενοχές για αυτό;  Αποφασίστε πώς θα κάνετε επανορθωτικές κινήσεις ή τουλάχιστον θα σας δοθεί η ευκαιρία να ζητήσετε συγνώμη. Δεν είναι τόσο διασκεδαστική αυτή η ιδέα, αλλά είναι άκρως απελευθερωτική, για να συνεχίσετε τη ζωή σας καλύτερα!
  9. Κάντε το καλό για έναν άνθρωπο, τουλάχιστον, χωρίς να περιμένετε καμία ανταπόδοση! Ειδικά, στις εποχές της κρίσης είναι πολύ περισσότεροι οι άνθρωποι που δυστυχώς, υποφέρουν. Εσείς για ποιον άνθρωπο ή για ποια ομάδα θα θέλατε να κάνετε το καλό και πώς σκέφτεστε να το κάνετε; Με χρήματα, εθελοντική βοήθεια ή με κάποιο άλλο τρόπο;
  10. Λέγατε πάντα ότι θα γράψετε ένα βιβλίο, αλλά κοιτούσατε μόνο τη σελίδα λευκή; Δηλώστε συμμετοχή σε μία ομάδα δημιουργικής γραφής και ξεδιπλώστε το ταλέντο σας, με την καθοδήγηση του μέντορά σας!

& 1.

Αγαπάτε πολύ την οικογένειά σας και θέλετε να κάνετε κάτι που να αξίζει πολύ για αυτούς; Προσθέστε στη Bucket List σας την Ασφάλεια Ζωής, που θα τους προστατεύει, ακόμα και αν στο χειρότερο σενάριο, μάθετε κάποια στιγμή το «μοιραίο», όπως οι ήρωες των αμερικανικών ταινιών.

 

Κάντε τη δική σας Bucket List και Have Fun!