Τα Άρθρα μας

Τσεκάρετε την υγεία σας με 9 απλούς τρόπους!

ΕΥ ΖΗΝ, ΥΓΕΙΑ

Πολύ συχνά λέμε «πάνω από όλα η υγεία» και το εννοούμε.

Γιατί, όταν έχουμε την υγεία μας, τα πάντα ρέουν πιο εύκολα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, επώδυνους σωματικούς πόνους και οικονομικές επιβαρύνσεις.

Πέρα από ένα πρόβλημα υγείας, όσο μεγαλώνουμε βγαίνουν και κάποια συνήθη θέματα ηλικίας. Όχι βέβαια, στον ίδιο βαθμό για όλους. Διαφορετικά μεγαλώνει κάποιος που κάνει καθιστική ζωή και τρώει λίπη και ζάχαρη, χωρίς μέτρο και διαφορετικά κάποιος που γυμνάζεται και φροντίζει τη διατροφή του.

Ελάτε να δούμε 9 απλά check – ups που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, στο σπίτι σας για να ξέρετε πού βρίσκεστε όσον αφορά στη φυσική κατάσταση και τη συνολική υγεία σας!

  • Φουσκώστε μπαλόνια, ακόμα και αν δεν ετοιμάζετε ένα παιδικό πάρτι. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε την έκταση της πνοής σας.
  • Αποκτήστε καλή, μηνιαία σχέση με τη ζυγαριά σας, ώστε να τσεκάρετε συχνά το βάρος σας, και να μην ξεφεύγετε ούτε πολύ προς τα πάνω ούτε πολύ προς τα κάτω.
  • Κοιταχτείτε στον καθρέφτη καλά – καλά. Αν βλέπετε κόπωση στα μάτια σας και μαύρους κύκλους, ξεκινήστε πρώτα από όλα να κοιμάστε καλύτερα, πιο σωστές ώρες. Δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο και καλλυντικό από τον καλό ύπνο.
  • Αγγίξτε το σώμα σας παντού – όχι, το κείμενο δεν γίνεται σεξουαλικό – και ψάξτε για τυχόν γρομπαλάκια σε οποιοδήποτε σημείο ή για ελιές που μπορεί να μην είναι τόσο αθώες. 
  • Δώστε βάση στη σχέση σας με την τουαλέτα, λέει πολλά σε σχέση με την υγεία σας, αλλά και το επίπεδο του άγχους σας.
  • Βλέπετε καλά ή να μεγαλώσουμε τη γραμματοσειρά του κειμένου; Μήπως χρειάζεστε γυαλιά, έχει αυξηθεί η μυωπία σας ή έχετε αποκτήσει πρεσβυωπία;
  • Αν δεν ακούτε κάτι με την πρώτη, ούτε με τη δεύτερη, και δεν είστε ερωτευμένοι / ες ούτε αφηρημένοι / ες, μήπως έχετε κάποια μείωση στο επίπεδο της ακοής σας; Τι είπατε;
  • Βάλτε τα χέρια σας μπροστά από το στόμα σας, εκπνεύστε και μυρίστε την αναπνοή σας. Αν είναι κάπως δυσάρεστη, ίσως υπάρχει θέμα στα δόντια ή τα ούλα σας που πρέπει να ελέγξετε.
  • Ειδικά το πρωί που είστε πιο ξεκούραστοι / ες μετρήστε τους σφυγμούς σας. Ξαπλώστε χαλαρά, τοποθετήστε τα δύο δάχτυλα του χεριού σας – όχι τον αντίχειρα – πάνω στο αριστερό σας χέρι που δείχνει την παλάμη προς τα πάνω, στο ακτινωτό σημείο που τελειώνει ο καρπός. Μετακινείστε την παλάμη σας, μέχρι να βρείτε τον παλμό σας. Μετρήστε με ένα ρολόι ή το χρονόμετρο του κινητού σας τους σφυγμούς σας για 15’’ και πολλαπλασιάστε τους επί 4. Οι ενήλικες έχουν σε φυσιολογικά επίπεδα 60 με 100 παλμούς το λεπτό.

Η καλή σχέση με το σώμα σας, σας προειδοποιεί πιο γρήγορα για οτιδήποτε ασυνήθιστο. Ευτυχώς, χάρη στην ιδιωτική σας ασφάλιση υγείας, αν το χρειάζεστε, είναι πιο εύκολο και απόλυτα οικονομικό για εσάς να κάνετε όλα τα απαραίτητα ιατρικά check – ups, ειδικά μετά από κάθε ηλικία.