Τα Άρθρα μας

Οι γυναίκες διεκδικούν ξανά τα αυτονόητα!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή το #metoo κίνημα που αφορούσε στην σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών ηθοποιών στο Holywood, αποκαλύφθηκε σε πόσο έντονο βαθμό υπήρχε η σεξουαλική παρενόχληση σε κάθε επαγγελματικό χώρο, αναγκάζοντας σε καθημερινούς εξευτελισμούς ή παραιτήσεις επώνυμες και ανώνυμες γυναίκες.

Τα νούμερα για την κακοποίηση των γυναικών, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι σοκάρουν, όπως και η σκανδαλώδης ανισότητα που φανερώθηκε ανάμεσα στο μισθολόγιο των ανδρών και των γυναικών, που κάνουν την ίδια δουλειά στα ίδια πόστα.

Παράλληλα, στην κρίση κάθε κοινωνίας, άρχισαν να τίθενται αυτονόητα ζητήματα, όπως το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση, το οποίο έχει εξασφαλιστεί ως βασικό δικαίωμά τους, βάσει νόμου.

Οι γυναίκες, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος στην ανατροφή του παιδιού, θυσιάζοντας, για αρκετά χρόνια, την όποια καριέρα έχουν δημιουργήσει.

Και αν ακόμα, όμως, αποφασίσουν ξεκάθαρα υπέρ της οικογένειας, τίποτα δεν τις ασφαλίζει ενάντια στο διαζύγιο και από το να μείνουν μόνες και άνευ εισοδήματος σε οποιαδήποτε ηλικία.

Σήμερα, στη «σύγχρονη» εποχή μας, οι γυναίκες νιώθουν έντονη ανασφάλεια για τα πάντα.

Γι’ αυτό, ενώνουν τις φωνές τους, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια αναβίωση του φεμινισμού, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν ξανά τα αυτονόητα.

Η ιδιωτική ασφάλιση παρέχει ισότιμη ασφάλεια, και στα δύο φύλα, αναγνωρίζοντας πλήρως τα απόλυτα αυτονόητα και ήδη κατοχυρωμένα βάσει Συντάγματος: η υγεία, η αξιοπρέπεια, η αυτονομία, ο σεβασμός και η ασφάλεια είναι ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξαρτήτως φύλου.