Τα Άρθρα μας

Στόχοι για την επόμενη χρονιά ή για τα 10 επόμενα χρόνια;

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ποιος δεν βάζει νέους στόχους κάθε νέα χρονιά; Περισσότερη γυμναστική,
περισσότερη παραγωγικότητα στη δουλειά, νέοι προορισμοί, νέα hobbies, νέες αρχές, καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας και με τους άλλους!


Χρόνο με το χρόνο, ονειρευόμαστε πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, πώς να νιώσουμε πιο επιτυχημένοι, πληρέστεροι, ευτυχέστεροι!
Τι θα λέγατε να δούμε μαζί γιατί είναι καλύτερο να βάλετε στόχους όχι μόνο για την επόμενη χρονιά, αλλά για τα επόμενα δέκα χρόνια;

  • Όταν το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο, θέτετε ταυτόχρονα και βραχυπρόθεσμους στόχους, τους οποίους κάθε φορά που πραγματοποιείτε, προχωράτε στο επόμενο βήμα. Αυτό σας δίνει ισχυρό κίνητρο και χτίζει σταδιακά και πιο σταθερά την αυτοπειθαρχία και την αυτοεκτίμησή σας.
  • Με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ζωής, βλέπετε διαφορετικά τα αναπόφευκτα εμπόδια που προκύπτουν στις ζωές όλων μας. Αν ένας τομέας της ζωής σας δεν πάει καλά για κάποιους μήνες, αφορά μόνο το συγκεκριμένο διάστημα και αποτελεί σχετικά μικρό μέρος του δεκαετούς πλάνου σας.
  • Όταν έχετε δέκα χρόνια για να επιτύχετε κάτι, αντιμετωπίζετε ως λιγότερο πιεστικό και πιο εύκολο το κάθε βήμα που χρειάζεται να κάνετε. Από την άλλη, δέκα χρόνια δεν είναι ένα τόσο μακρινό διάστημα, για να αποκομίσετε τα καλά αποτελέσματα του πλάνου σας. Ειδικά, από μία ηλικία και μετά, ξέρουμε όλοι πόσο γρήγορα τα χρόνια περνούν…
  • Έχοντας δέκα χρόνια μπροστά μπορείτε να πειραματιστείτε, να αποτύχετε, να ξαναπροσπαθήσετε, να βρείτε τους τρόπους που θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας, χωρίς το άγχος της άμεσης επιτυχίας. Γιατί, μεγαλύτερη αξία έχει να χαρείτε πραγματικά το ταξίδι της ζωής σας. Αρκεί βέβαια να ξεκινήσετε από τώρα! 
  • Υπάρχουν μερικοί στόχοι που μπορεί να μην έχουν αξία για εσάς αυτή τη χρονιά, αλλά που θα είναι καλό να τους βάλετε σε εφαρμογή αυτή τη χρονιά, για να «χτιστούν» μέσα στη δεκαετία, όπως ένα πιο προσοδοφόρο οικονομικό πρόγραμμα και μία δυνατή ιδιωτική ασφάλιση στο Full για εσάς και για όσους αγαπάτε. Ακόμα και αν οι ημέρες της ζωής σας είναι «ηλιόλουστες», πάρτε τα μέτρα σας και για τις «βροχερές» μουντές που θα έρθουν κάποια στιγμή.
  • Αν έχετε ξεπεράσει τα –ήντα, ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ζωής σας προσθέτει… χρόνια καλής ζωής, γιατί βλέπετε μακριά, νιώθετε ζωντανοί, γεμάτοι κίνητρο και όνειρα για τη ζωή σας! Υπάρχει καλύτερο φάρμακο;

Λένε πως οι πολύ φτωχοί σκέφτονται τη ζωή μέρα με τη μέρα, οι φτωχοί εβδομάδα με την εβδομάδα, οι μικρομεσαίοι μήνα με το μήνα, οι πλούσιοι χρόνο με το χρόνο και οι πολύ πλούσιοι δεκαετία με τη δεκαετία!

Δεν ξέρουμε αν είστε ήδη πλούσιοι ή αν θα γίνετε πλούσιοι, αλλά ξεκινώντας να κάνετε το πλάνο της δεκαετίας ως προς κάθε τομέα της ζωής σας, από τις σχέσεις σας ως τη σύνταξη και την ασφάλειά σας, και βάζοντάς το σε εφαρμογή, σίγουρα θα εμπλουτίσετε τη ζωή σας με ουσιαστικό περιεχόμενο και νόημα. Και αυτό αν είναι αληθινός πλούτος!