Τα Άρθρα μας

Ποτέ δεν είναι νωρίς για ασφάλεια

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μια λαϊκή ρήση αναφέρει ότι «ποτέ δεν είναι αργά». Μήπως όμως για κάποια σοβαρά ζητήματα, όπως το «χτίσιμο» μια ασφάλειας «ποτέ δεν είναι νωρίς»; Το πότε θα πρέπει να σκεφτεί κανείς να ενδιαφέρεται για κάτι μελλοντικό, που φαντάζει μακρινό, ίσως να μην είναι και τόσο πρόωρο.

Παιδικά προγράμματα ασφάλισης

Δεν μπορεί να θεωρηθεί διόλου τυχαίο το γεγονός, ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες διαθέτουν προγράμματα, ακόμα και για παιδιά. Η εξασφάλιση εξετάσεων και θεραπειών σε περίπτωση ασθενειών, ατυχημάτων ή εκτάκτων περιστατικών στην ηλικία αυτή παρέχει σημαντική βοήθεια στους προνοητικούς γονείς αφ’ ενός, δημιουργούν τα πρώτα ψήγματα ασφαλιστικής συνείδησης στα παιδιά αφ’ ετέρου. Εάν δε, έχει προβλεφτεί συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, τότε υπάρχουν πολλαπλά οφέλη μετά την ενηλικίωση.

Υπερβολές και αλήθειες

Οι παλαιότεροι μπορούμε να θυμηθούμε ελληνικές κωμωδίες της δεκαετίας ’80, με τους ασφαλιστές να πλησιάζουν τους υποψήφιους πελάτες τους, φοβίζοντάς τους ότι μπορεί άμεσα να ασθενήσουν ή να πάθουν κάποιο ατύχημα, προκειμένου να τους ασφαλίσουν. Σίγουρα υπήρχε η υπερβολή, αλλά και αυτή η μεθοδολογία έχει παρέλθει προ πολλού. Σε αυτή την επίφαση όμως, κρύβεται και ένας πυρήνας σοβαρής αλήθειας.

Όταν είμαστε νέοι, υγιείς και ακμαίοι, με την ικανότητα να εργαζόμαστε, να περπατάμε ακούραστοι, να αθλούμαστε και να ερωτευόμαστε, συχνά αγνοούμε ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, έρχονται τα γηρατειά. Μεσολαβεί και μια ηλικιακή φάση της ζωής, που εμφανίζονται μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας. Επίσης, δεν αποκλείονται απευκταίες έκτακτες καταστάσεις και ατυχήματα. Άλλωστε την περίοδο που ο άνθρωπος δεν έχει δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, συνήθως έχει και καλύτερες οικονομικές δυνατότητες, εφόσον έχει να φροντίσει μόνο τον εαυτό του.

Όταν, επίσης, κάποιος είναι νέος και ελεύθερος, οι πειρασμοί, όπως είναι φυσικό, είναι πολλοί. Δεν είναι παράλογο να ξεφύγει ο έλεγχος της διαχείρισης του εισοδήματος, σε δραστηριότητες και διασκεδάσεις (φυσικά χρειάζονται και αυτά). Το να μπει επομένως και κάποιο ποσό στην άκρη, λειτουργεί και ως δικλείδα ασφαλείας, στην κατεύθυνση αυτή.

Η επιχειρηματική λογική της ιδιωτικής ασφάλισης

Η φύση και το αντικείμενο ενασχόλησης των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών εμπεριέχει αναπόφευκτα και κοινωνική διάσταση. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για φιλανθρωπικά ιδρύματα. Όσο νεότερος είναι κανείς, όταν αποφασίζει να συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο, απολαμβάνει σημαντικά πλεονεκτήματα. Το βασικό όφελος είναι το χαμηλότερο ασφάλιστρο. Επίσης, όσο προχωράει η ηλικία εμφανίζονται προβλήματα υγείας και δυσλειτουργιών στον ανθρώπινο οργανισμό. Όλα αυτά συνυπολογίζονται στην κατάρτιση του πακέτου. Επιπλέον καθίσταται ορατός ο κίνδυνος εξαιρέσεων και περιορισμών σε ασθένειες.

Η επιχειρηματική λογική – γιατί οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι επιχειρήσεις και αυτό διασφαλίζει την υγιή τους φύση- οδηγεί τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες στην πρακτική της αύξηση του ασφαλίστρου, όσο προχωρά η ηλικία, αλλά και στις δικλείδες σε ζητήματα υγειονομικής φύσεως. Τα ασφαλιστικά πακέτα ευνοούν μακροχρόνια συμβόλαια, για μεγαλύτερη απόδοση. Όσο πιο πολλά χρόνια λοιπόν, είναι κάποιος ενταγμένος σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, είναι λογικό να έχει καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα, για τα γεράματα.

Σε κάθε περίπτωση το νεαρό της ηλικίας του πελάτη λειτουργεί προς όφελος και του φορέα και του ασφαλιζόμενου.

Όσο νωρίτερα, λοιπόν, τόσο καλύτερα! Μην περιμένετε.

Η καλύτερη στιγμή για ασφάλεια στη ζωή σας είναι …ΤΩΡΑ.