Γιατί να επιλέξω τον Μανώλη Πετρόχειλο για να κάνω την Ασφάλιση Ζωής μου;

 

Η προσωπική μου ιστορία μπορεί να σε βοηθήσει.

 

Όταν ήμουν 17 ετών, έχασα τον πατέρα μου, που έφυγε σε ηλικία 61 ετών, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ένιωσα αυτή την απώλεια σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής μου: ψυχικά, σωματικά, πνευματικά. Μου πήρε χρόνια να την ξεπεράσω, αν την ξεπέρασα ποτέ.

 

Υπεραγαπούσα τον πατέρα μου, έναν ικανό άνθρωπο που, πέρα από τη ζεστασιά και το κέφι του, έφερνε αρκετά χρήματα στο σπίτι με τα οποία ζούσαμε καλά, χωρίς ιδιαίτερα άγχη. Μετά το θάνατό του, όμως, η ζωή μας άλλαξε άρδην.

 

Το βιοτικό μας επίπεδο σημείωσε κατακόρυφη πτώση, η αλλαγή στον τρόπο ζωής μας φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Η μητέρα μου μόλις που κατάφερε να πάρει μία μικρή σύνταξη, μήνες αφότου πέθανε ο πατέρας.

 

Η νέα κατάσταση στα οικονομικά της οικογένειας με ανάγκασε να πάω πιο γρήγορα φαντάρος, ώστε να επιστρέψω πιο γρήγορα και να ξεκινήσω να φέρνω το απαραίτητο εισόδημα στο σπίτι.

 

Κάτι σημαδιακό… Ο πατέρας μου έκανε Ασφάλιση Ζωής το 1975, σε μία εποχή που ήταν εξαιρετικά σπάνιο να ασφαλιστεί κανείς. Όμως, η ασφάλισή του δεν ήταν σε ισχύ το 1982 που πέθανε, αφού προφανώς δεν είχε πληρωθεί και έτσι ακυρώθηκε.

Αν ήταν ακόμα σε ισχύ, τα πράγματα για την οικογένειά μας θα ήταν πολύ διαφορετικά. Θα στενοχωριόμασταν μόνο για την πολύτιμη ανθρώπινη απώλειά μας. Τελειώνοντας τη θητεία μου, έκανα διάφορες εργασίες για να τα βγάλουμε πέρα, μέχρι που ανακάλυψα το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης το 1986.

 

Ήμουν μόλις 22 ετών, όταν με προσέγγισε ένας ασφαλιστικός σύμβουλος και πείστηκα να κάνω Ασφάλιση Ζωής. Αμέσως αισθάνθηκα πόσο σημαντική είναι η πρόνοια, πόσο ζωτικό για την ποιότητα της ζωής μας είναι το αίσθημα της ασφάλειας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1989, ο ίδιος άνθρωπος μου πρότεινε να μπω και εγώ στο χώρο της ασφάλισης ως ασφαλιστικός σύμβουλος, στην αρχή ως partimer.

 

Αντιλαμβανόμενος τη δυναμική του χώρου και τις εξαιρετικές προοπτικές του
επαγγέλματος, αποφάσισα να ασχοληθώ ως ασφαλιστικός σύμβουλος, full time πλέον. Στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, αλλά ήμουν σίγουρος για την απόφασή μου, γιατί είχαν αρχίσει ήδη να ισχυροποιούνται οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πρώτους πελάτες που με εμπιστεύτηκαν.
Από τότε δεν σταμάτησα να αναζητώ το καλύτερο, στα πλαίσια της εργασίας μου. Απέκτησα και συνεχίζω να αποκτώ περισσότερες γνώσεις, και μεγαλύτερη εξέλιξη, κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία μου περί διά βίου εκπαίδευση, παραμένοντας ανοιχτός στη νέα γνώση, παραμένοντας μαθητής.
Παράλληλα, ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με το management, με κύριο αντικείμενο την επιλογή, εκπαίδευση και επίβλεψη ασφαλιστικών συμβούλων.
Η ιστορία μου συνεχίζεται μέχρι και τώρα με την ίδια πίστη στον άνθρωπο και την ανάγκη του να νιώσει ασφαλής, για να παραμένει όσο είναι δυνατόν ήρεμος και προσηλωμένος στην προσπάθειά του να υλοποιήσει τα όνειρά του.
Όπως σου είπα, η ιστορία μου μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά ακόμα περισσότερο θα σε βοηθήσει η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου.
Στη ζωή δεν γίνεται να αποφύγουμε ούτε τον πόνο ούτε τον κίνδυνο, αλλά γίνεται να μηνυποφέρουμε από αυτά.

 

Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω και να σε υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

Επικοινώνησε μαζί μου

Τηλέφωνο:
+30 6951933323
E-mail:
info@manolispetrocheilos.gr

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Θέμα

    Το μήνυμά σας