Συχνές Απορίες

apories

Ρωτάτε – Απαντάω!

Παρακάτω θα βρείτε την απάντηση στις πιο συχνές απορίες. Αν έχετε μία διαφορετική απορία, απλά καλέστε με!

Οι περισσότεροι εμπιστευόμαστε τον ασφαλιστή ενός φίλου ή συγγενή. Το ένστικτό σας, πρώτα από όλα, αλλά και η αντιμετώπιση που θα έχετε από τον υποψήφιο ασφαλιστή, τα λέει όλα. Σας ακούει ή προσπαθεί να σας πουλήσει ένα συγκεκριμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα, είτε ταιριάζει είτε όχι με τις ανάγκες και την τσέπη σας;

Καλό είναι να συνδυάσετε αυτά τα δύο, με βάση τα κριτήριά σας. Ο ασφαλιστικός φορέας είναι σίγουρα πολύ σημαντικός, όπως και ο άνθρωπος που θα σας κατευθύνει και θα σας προστατεύσει με την εμπειρία και τις γνώσεις του για μία ζωή.

Και τι θα καταλάβετε; Τα ασφαλιστικά προϊόντα εκεί έξω, έχουν αρκετά συγγενικά χαρακτηριστικά, γλώσσα, ύφος, καλύψεις. Φαινομενικά! Το θέμα είναι να μπορέσετε να διαβάσετε πίσω από τις γραμμές. Και σε αυτό, μονάχα ο ασφαλιστής σας μπορεί να σας βοηθήσει.

Ιδανικά, καλό θα ήταν να αποφασίσετε την ασφάλιση π.χ. του παιδιού σας με το που γεννιέται και να την προχωρήσετε σε αυτή, όταν πια θα είναι 30 ημερών. Για τους ενήλικες, όταν κανείς είναι υγιής και εργάζεται, είναι πολύτιμο να συνοδεύει τη ζωή και την καθημερινότητά του με μία καλή ασφάλεια. Εάν μιλάμε για μία ασφάλιση υγείας, σίγουρα αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει πριν το 65ο έτος ηλικίας σας.

Ναι! Φυσικά χρήσιμο και θεμιτό είναι να ιεραρχήσετε τις απαιτήσεις σας και να αναλογιστείτε τι θα σας «στοιχίσει» περισσότερο αν το χάσετε ή δεν το έχετε ασφαλίσει. Το ύψος, όμως, των ετήσιων ασφάλιστρων ισούται με περίπου το 12%-15% του εισοδήματός σας.

Καταρχάς, η ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι φερέγγυα και αξιόπιστη. Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και οι υποδομές της στο χώρο της υγείας, είναι, επίσης, σημαντικοί παράγοντες. Εντοπίστε το επίπεδο των καλύψεων που χρειάζεστε και επιθυμείτε, δηλαδή ένα πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κάλυψης, νοσοκομειακή κάλυψη, μόνο επίδομα ή πρωτοβάθμια κάλυψη. Οι ανάγκες σας, όπως και οι οικονομικές σας δυνατότητες, θα σας οδηγήσουν σωστά.

Δεν θα ήταν όμως προτιμότερο, αν μπορούσατε να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη γκάμα περίθαλψης και νοσηλείας, παρά όλο το ποσό να δαπανηθεί για ένα μονό δωμάτιο; Μπορείτε κάλλιστα να διατηρήσετε το υψηλό επίπεδο νοσηλείας που σας ενδιαφέρει, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ασφάλιση υγείας σας θα σας καλύψει κι άλλες παραμέτρους, εξίσου σοβαρές.

Από τη στιγμή που έχετε συγκεντρώσει και προσκομίσει τα απαραίτητα τιμολόγια επισκευής, ο διακανονισμός της ζημίας πραγματοποιείται εντός 5 εργάσιμων ημερών. Αν υπάρχουν εκκρεμότητες, θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας η ασφαλιστική εταιρεία.